Trips böceği, bitkiler üzerinde beslenen, oldukça küçük boyutlu olan canlılardır. Küçük boyutlu yapılarıyla kolay kamufle olabilme özelliğine sahip olan bu…
Biyolojik mücadele nedir? Biyolojik mücadele, zararlı canlılarla mücadelede kullanılan çevre dostu tarım yöntemleridir ve bu yöntemler kimyasal ilaçlara olan bağımlılığı…
Sinek türleri, iç ve dış mekanlarda sıklıkla rastlanan ve farklı ekosistemlerde rol oynayan, aynı zamanda çevre ve insan sağlığı için…
Zirai mücadele, bitkisel üretimi tehdit eden zararlılar, hastalıklar ve yabancı otların önlenmesi için kontrol yöntemlerini kapsayan bir dizi işlemdir. Tarımsal…
Su tuzağı, zararlı türlerle mücadelede kullanılan tuzak çeşitlerinden biridir. Bu tuzak ile zararlıyla mücadele edilirken aynı zamanda popülasyon kontrolü ve…
Biyoteknik mücadele, tarımsal alanlarda tahribata neden olan zararlı türleriyle mücadele amacıyla ve bu zararlıları kontrol altında tutmak için kullanılan doğal…
Yaprak büken, Tortricidae ailesine ait bir zararlı türüdür ve elma, armut, şeftali, kiraz gibi meyve ağaçlarına tahribat verir. Meyve kabukları…
Haşere, evlerde, tarım alanlarında, meyve-sebze bahçelerinde ve hayvancılıkta zararlara neden olan böcekler ve kemirgenlerin genel adıdır. Bu zararlılar sağlık açısından…
Sinek tuzağı, zararlı sinek türüyle mücadelede kullanılan mücadele yöntemlerinden biridir. Sinekler, kirli alanlarda temas ettiklerinde birçok zararlı mikroorganizmayı, bakteri ve…
Meyve sineği tuzağı, Akdeniz iklimine sahip bölgelerde sık görülen ve meyve sinekleriyle mücadelede kullanılan yöntemlerinden biridir. Bu zararlı türü zararını…
Sarı yapışkan tuzak,zararlı türlerle mücadelede kullanılan tuzak yöntemlerinden biridir.Bu tuzakların kullanımıyla seralardaki zararlı haşere türleriyle mücadele edilmesi amaçlanır. Yapışkan tuzağın…
Mavi yapışkan tuzak, zararlı böcek türleriyle mücadelede kullanılan etkili ve çevre dostu yöntemlerden biridir. Zararlıları tuzağa çekme yöntemi mavi rengin…
Patates güvesi, Gelechiidae familyasından olan bir böcek türüdür ve patatese verdiği zararla bilinir. Bu tür kışı tarlalarda bitki artıkları arasında…
Akdeniz çam kabuk böceği Orthotomicus erosus adıyla bilinen bir türdür ve Türkiye’de başta kızılçam olmak üzere bütün çam türlerine zararı…
Şeftali güvesi, Anarsia lineatella bilimsel adıyla bilinen bir zararlı türüdür. Bu tür zararını, şeftali ağaçlarında meyvelerin olgunlaşma döneminde verir. Zararlı,…
Akdeniz meyve sineği, Ceratitis capitata familyasına ait bir zararlı türüdür ve turunçgillere verdiği tahribatla bilinir. Bu sinek türü dünya genelinde…
Güve tuzağı, güve popülasyonunu kontrol altına almak ve bu popülasyonu azaltmak için kullanılan mücadele yöntemlerinden biridir. Gıda sektörü başta olmak…
Organik tarım nedir? sorusu sıklıkla karşımıza çıkan ve artık her üreticinin uygulamak için araştırdığı bir konudur. En basit tanımıyla kimyasal,…
Fare tuzağı, bu popülasyonu azaltmak ya da kontrol altına almak için kullanılan yöntemlerden biridir. Fareler hem sağlık hem de ekonomik…
Yazıcı böcek, ağaçların gövde ve dallarının altında galeriler oluşturarak üründe çürüme ve kurumaya neden olan bir zararlı türüdür. Bu tür…
Kuru meyve güvesi, genellikle depo alanlarında bulunan tahıl, meyve, fındık gibi kuru ürünler üzerine verdiği zararla bilinen bir böcek türüdür.…
Kiraz sineği, en önemli kiraz zararlısı olarak bilinen bir türdür. Erginler genellikle mayıs sonu ya da haziran başında ortaya çıkar.…
Doğu meyve güvesi Cydia molesta bilimsel adıyla bilinen bir zararlı türüdür. Meyve ağaçlarına zarar veren bir canlıdır. Armut, kayısı, şeftali,…
Palmiye böceği, kırmızı palmiye böceği olarak bilinen bir türdür. Bilimsel adı Rhynchophorus ferrugineus’tur. Özellikle palmiye ağaçlarına verdiği zararla bilinir. Bu…
Salkım güvesi, bağ zararlısı olarak bilinen bir türdür. Kışı, asma kabukları altında pupa olarak geçirir. Bu tür, uygun nem ve…
Zeytin güvesi, zeytin ağaçlarına zarar veren bir böcek türüdür. Bu zararlının yaprak nesli, meyve nesli ve çiçek nesli olmak üzere…
Zeytin sineği, zeytin ağaçlarına zarar veren bir böcek türüdür. Bu tür, kışı toprağın altında pupa olarak geçirir. Haziran ayının gelmesiyle…
Bakla zınnı (Tropinota hirta) zararlı bir böcek türüdür ve tarımsal alanlarda önemli tahribatlara neden olur. Aynı zamanda meyve bahçeleri, süs…
Meyve sineği, Drosophila ailesine ait bir türdür. Bu tür hızlı üreme yetenekleri ile bilinir. Yumurtalarını larvalar yoluyla bırakır. İç mekanlarda…
Elma iç kurdu (Cydia pomonella) meyve zararlısı olarak bilinir. Elma, armut, ceviz gibi meyvelere zarar verir. En çok zararı elmalar…
Karasinek (Musca domestica), Muscidae ailesinden olan iki kanatlı bir böcek türüdür. Bu tür, yerleşim yerlerindeki tüm sineklerin neredeyse tamamını meydana…
Yeşil kurt, Helicoverpa armigera adıyla bilinir ve tropikal iklime sahip bölgelerde sık görülür. Bu kurdun larvaları pamuk, patates, fasulye, tütün,…
Gal arısı, kestane bitkisi için en zararlı haşere türlerinden biridir. Anavatanı Çin’dir. Ormanlık alanlardaki kestane ağaçlarında görülür. Bu tür, kestanenin…
Akdeniz sineği, turunçgillere zarar veren bir haşeredir. Kayısı, şeftali, incir, Trabzon hurması, elma, armut gibi turunçgillerde sık görülür. Kışı larva…
Domates güvesi, tarımda ciddi zararlara yol açan bir haşeredir. Bilimsel adı Tuta absoluta olan bu güve, domates bitkilerine saldırarak tahribata…
Feromon tuzağı nedir sorusu özellikle üreticiler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Feromonlar, aynı türdeki böceklerin özellikle çiftleşme dönemlerinde birbirleriyle iletişim yöntemidir. Bu…
Tuta tuzağı, domates güvesi zararlısıyla mücadelede kullanılan tuzak çeşitlerinden biridir. Bu zararlı, domates bitkilerinde önemli derecede tahribata neden olur ve…
Kiraz sineği ilacı, kiraz ve vişne yetiştiricileri için oldukça önemli, en çok aranan kimyasal yöntemlerden biridir. Bunun temel nedeni kiraz…
23-26 Kasım Growtech Fuarı’nda siz değerli ziyaretçilerimizle buluşacağız.
Tarım sektörü profesyonellerinin katılması gereken en önemli fuar konumunda olan Growtech Fuarı’nın bu yıl organize edileceği tarih belirlendi. 23 –…
24-27 Kasım Growtech Fuarı’nda Siz Değerli Ziyaretçilerimizle Bir Araya Geldik.
24-27 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenen Growtech Uluslararası Tarım Fuarı’nda siz değerli ziyaretçilerimizle bir araya geldik. Yaşadığımız küresel salgından sonra…
Zehirsiz Bir Çevrede Mutlu Yarınlara Biyoteknik Mücadelede Feromon Tuzaklar
Geçen yüzyılın başlarından itibaren tarımsal üretimi artırmak için pestisit adı verilen kimyasal böcek öldürücü ilaçların tarımda kullanılmaya başlanması birçok sorunu…
Kapar Organik ile Zararlı Böceklerde Biyoteknik Mücadele
Biyoteknik mücadele, tarım alanlarında kullanılmasının birçok avantajı olan, hasada zarar veren böcek ve güve gibi organizmaların yok edilmesini sağlayan bir…