Palmiye böceği yaşam döngüsü, yumurtalarını palmiye ağacı gövdesine bırakarak başlar. Burada yumurtalar larva aşamasına geçer. Ağaçların iç kısımlarıyla beslenen larvalar, 1-3 ay içinde pupa aşamasına gelir. Pupadan çıkan erişkinler tüm ağaca yayılır.
Bu tür genel olarak palmiye ağacı zararlısı olarak bilinir. Etkilediği palmiye ağaçları hurma palmiyesi, Hindistan cevizi palmiyesi ve diğer palmiye türleri olarak sayılabilir.
Bu böcek türünde en büyük zararı kurtçuklar yapar. Bu kurtçuklar hayatlarının tamamını ağaç gövdesi içinde geçirirler. Bu nedenle fark edilmeleri oldukça zordur. Tahribat büyüdükçe ağaç içerisinden sarımsı-kahverengi yapışkan bir sıvı akmaya başlar. Zamanla yapraklarda sararma ve kurumalar görülür. Bununla birlikte kötü bir koku hissedilmesi de tipiktir. Bitkilere büyük zarar veren bu tür, zamanla ağaçların ölmesine neden olur.
Özellikle hurma ağaçlarına verdiği zarar önemli ekonomik kayıplara neden olur. Bu nedenle hurma üreticiliği yapılan ülkelerde dikkatli bir şekilde mücadele edilmesi gereken bir türdür.
Bu türün verdiği zararlar şunlardır:
Palmiye ağaçları üzerinde ciddi bir tehdit oluşturan bu zararlı, tüm dünya genelinde yayılım göstermektedir. Bu kırmızı böcek türleri ile mücadelede erken teşhis oldukça büyük önem taşır. Ağaçların düzenli kontrolü ile belirtiler erken tespit edilir, erken önlem alınır. Böylece zarar minimuma indirilir.